Duurzame inzetbaarheid

Uit de sectoranalyse “Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg” zijn drie knelpunten op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg aan het licht gekomen.

  • Werkdruk
  • Agressie en ongewenst gedrag
  • Loopbaan perspectief

Drie op de vier zorgmedewerkers krijgt wel eens te maken met agressie tijdens het werk. Voor teveel medewerkers een reden dat ze klachten hebben, thuis zitten, of overwegen om de zorg te verlaten.

Duurzame inzetbaarheid wordt steeds belangrijker om de uitdagingen in de zorg het hoofd te kunnen bieden. Problemen zoals werkdruk, agressie en ongewenst gedrag hebben een negatieve invloed op de beschikbaarheid van medewerkers.

Academy INC biedt daarom scholingen aan die een positieve bijdrage kunnen leveren op de duurzame inzetbaarheid.

Alle medewerkers in de huisartsenzorg gezond en met plezier aan het werk houden wordt steeds belangrijker. 

Om goede zorg te verlenen is het welzijn van zorgverleners van cruciaal belang. Bestuurders van zorginstellingen, ziekenhuizen, huisartsenposten en de praktijkmanagers werkzaam in de zorg zouden meer aandacht moeten besteden aan een gezonde bedrijfsstructuur, c.q. Organisatiecultuur.

Inmiddels is “Academy Inc: Zeg nee tegen agressie” over heel Nederland actief vie de achterstandsfondsen . 

De Blije Dokter zorgt met talloze praktijkvoorbeelden, testen, praktische oefeningen en oplaadtips, dat je zowel op het werk als thuis in balans blijft.

De blije dokter is ontwikkeld als steun in de rug en van toepassing voor alle zorgverleners.

Ben je nieuwsgierig naar het complete programma van deze training? Neem gerust contact met ons op, dan sturen wij je  het programma per email toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *