De Blije Dokter | Mentale Weerbaarheid | Zeg NEE tegen agressievoor

De groeiende werkdruk onder artsen, mede veroorzaakt door complexere zorgvragen en toenemende tijdsdruk, resulteert steeds vaker in meer stress en minder werkplezier. Een kwart van de jonge artsen ervaart symptomen van burn-out.

Uit de Monitor Gezond Werken in de Zorg 2022 blijkt dat bijna 40 procent van de zorgverleners overweegt om de zorgorganisatie of zelfs de sector te verlaten, waarbij ongeveer 10 procent daadwerkelijk van plan is dit te doen. Deze trend wordt veroorzaakt door toenemende druk op de mentale en fysieke gezondheid van zorgmedewerkers.

Om adequaat voor anderen te kunnen zorgen, is het essentieel dat artsen en zorgverleners ook goed voor zichzelf zorgen. Het waarborgen van hun eigen veiligheid, gezondheid en welzijn is cruciaal om het beroep op de juiste wijze uit te oefenen en hoogwaardige zorg te verlenen. Het bevorderen van zelfzorg valt daarom onder de algemene verantwoordelijkheden van artsen.

Hoewel huisartsen plezier hebben in hun werk, ervaren zij ook aanzienlijke stress. Administratieve taken, ANW-diensten en hoge tijdsdruk worden genoemd als belangrijkste oorzaken van langdurige stress.

De scholing “De Blije Dokter” is ontwikkeld ter ondersteuning van zorgverleners en wordt hoog gewaardeerd met een score van 8,5. Deze scholing is geaccrediteerd door ABAN.

Deze scholing bevordert ook de samenhang in een team wat betreft samenwerking en zorg voor elkaar.

Problemen zoals werkdruk, agressie en ongewenst gedrag hebben een negatieve impact op de beschikbaarheid van medewerkers. Academy INC biedt daarom trainingen aan die een positieve bijdrage kunnen leveren aan duurzame inzetbaarheid.

Voor meer informatie en bronnen, bezoek:

Academy Inc is als trainingsbureau gelieerd aan het landelijk netwerk van DAI Platforms. Neem gerust contact op voor een incompany scholing.

Symposium & Bijeenkomsten: Voor jullie zorggroep of organisatie ontwikkelen we op maat gemaakte trainingen en themabijeenkomsten over verschillende onderwerpen. Alle trainingen van Academy INC zijn geaccrediteerd door verschillende beroepsgroepen. Stuur gerust een e-mail voor een incompany scholing of een kennismakingsgesprek naar: secretariaat@academyinc.nl.