Wij zijn op zoek naar bestuurders en managers van zorggroepen, huisartsenposten, ggz-instellingen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen die interesse hebben om deel uit te maken van het kennisplatform “Zeg NEE tegen agressie”

Agressie in de zorg neemt steeds meer toe: in 2023 kreeg 52 procent van de zorgprofessionals maandelijks of vaker te maken met agressie, waarvan ruim een kwart wekelijks of zelfs dagelijks.

Om goede zorg te kunnen verlenen, is het welzijn van zorgverleners van cruciaal belang. Bestuurders van zorginstellingen, ziekenhuizen, huisartsenposten en praktijkmanagers in de zorg zouden meer aandacht moeten besteden aan een gezonde bedrijfsstructuur en organisatiecultuur. Problemen zoals werkdruk, agressie en ongewenst gedrag hebben namelijk een negatieve invloed op de beschikbaarheid van medewerkers.

Vanuit het kennisplatform “Zeg NEE tegen agressie” verzorgen wij met een team van 15 trainers en co-trainers (trainingsacteurs) effectieve scholingen door heel Nederland, zowel in de zorg, het onderwijs als andere organisaties.

Op dit moment hebben we 24 stukken beeldmateriaal ontwikkeld die gekoppeld zijn aan theoretische achtergronden, speciaal voor het educatieve online kennisplatform.

Het educatieve online kennisplatform “Zeg NEE tegen agressie” fungeert als steun in de rug voor zorgverleners.

Wij zijn op zoek naar bestuurders en managers van zorggroepen, huisartsenposten, ggz-instellingen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen die interesse hebben om deel uit te maken van het kennisplatform “Zeg NEE tegen agressie”. Indien je geïnteresseerd bent, neem dan gerust contact met ons op. Je krijgt inzage in het ontwikkelde materiaal en bij verdere interesse kun je dit delen met je medewerkers.

Het kennisplatform biedt verschillende voordelen voor deelname:

Door middel van beeldmateriaal en theoretische kaders worden zorgverleners voorzien van de benodigde vaardigheden om effectief om te gaan met agressie.

Bovendien wordt het online kennisplatform regelmatig geüpdatet met nieuwe kennis en inzichten. Hoe meer leden het platform telt, des te uitgebreider en waardevoller wordt de beschikbare kennisbasis.

Het kennisplatform wordt verder ontwikkeld op basis van behoeften uit de praktijk. Momenteel richten we ons op het online kennisplatform ten behoeve van zorgmedewerkers.